Enllaçats pel català

dimarts, 5 d’octubre del 2010

BIBLIOFAM, el club de lectors de la biblioteca a Facebook

BIBLIOFAM és un grup present a Facebook, una de les principals xarxes socials a Internet, que consisteix en un club virtual de lectors. Neix com a resultat d'un projecte educatiu d'animació a la lectura impulsat conjuntament per les comissions de Convivència i de Biblioteca de l'IES Damià Huguet.

BIBLIOFAM és gestionat per alumnes del centre qui, amb l'assessorament del professorat, col·laboren setmanalment realitzant tasques a la biblioteca i animant els fòrums de lectura i el mur de Bibliofam a Facebook.

BIBLIOFAM es dirigeix a tots els membres de dins i fora de la comunitat educativa a qui els agradi llegir i vulguin compartir virtualment amb la resta d'usuaris les seves experiències lectores. La participació al grup té un caràcter obligatori per a tots els alumnes de 2n d'ESO del centre, a partir de les lectures que realitzen a les assignatures de català i de castellà, i voluntari per a la resta d'alumnes o usuaris de la Xarxa. Tal i com s'assenyala a la descripció del grup a Facebook, qualsevol que se senti identificat amb l'experiència lectora en pot formar part: “Si tens, com nosaltres, fam de coneixement i passió per les històries bones i ben contades... Si saps o vols saber el que significa passar horabaixes sencers davant d'un llibre, amb les orelles cremant i els cabells caiguts per la cara, llegint i llegint, oblidant el món i sense adonar-te'n de res més... Si vols saber què se sent llegint en secret sota una flassada amb l'únic llum d'una llanterna quan tothom ja dorm..., aleshores afegeix-te al club i comparteix amb nosaltres la FAM lectora, l'única que com més en menges, més en vols.”

Per formar part d'aquest club virtual de lectors només cal tenir un perfil a Facebook i afegir-se al grup BIBLIOFAM. Si, a més, voleu ser amics de la Biblioteca també a Facebook, podeu cercar-la com a Biblioteca IES Damià Huguet i sol·licitar-ne l'amistat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada