Enllaçats pel català

dimarts, 30 de març del 2010

Els savis fan surf sobre les ones...

El passat 26 de març tota l'activitat de l'IES Damià Huguet de Campos va girar durant les dues darreres hores del dia al voltant de la nova biblioteca escolar, que reobrí les seves portes amb l'organització d'un seguit d'activitats a tot el centre, sota l'impuls de la comissió de biblioteca i amb la col·laboració del claustre i la participació de tot l'alumnat.
Les aules i la biblioteca de l'institut es convertiren, per unes hores màgiques, en escenaris simultanis de tretze tallers lúdics i lectors relacionats amb el món de la literatura, que es repetiren durant dos torns consecutius a fi que tot l'alumnat de secundària, prèviament inscrit segons les seves preferències, hi participàs activament i s'hi implicàs.

Els cursos de batxillerat visualitzaren i comentaren durant aquesta jornada la pel·lícula Ágora, com a homenatge i aproximació a la biblioteca més famosa de l'Antiguitat i, per tant, a l'esperit de coneixement que des de la biblioteca volem impulsar al centre.

El personatge de Sherlock Holmes recorregué els diversos tallers, pipa i lupa en mà, i va animar-los llegint el poema inaugural "Silenci" que presideix la nova biblioteca i que generosament ens ha dedicat la professora i poetessa catalana Carolina Ibac, un dels versos del qual fa honor al títol d'aquest article.

Els tallers foren múltiples i participatius. Mentre a l'espai de la biblioteca els alumnes de la companyia Contecontat, del grup de teatre de 3r d'ESO, dramatitzaven un poema de Pere Quart i presentàvem aquest nou bloc virtual, a les aules es dugueren a terme els següents tallers: Contacontes i relats, Cartells de biblioteca, Contacontes de la rondalla La flor romanial; dos Recitals poètics, amb acompanyament musical i sense; Música i literatura; Cançons en català; Literatura, cinema i vampirs; Gimcana literària amb ordinadors; Poemes de revista; Teatre de titelles i Taller de decoració de les maletes viatgeres de la biblioteca.

L'experiència ha estat enriquidora, interessant i participativa, de manera que esperam repetir-la cada any i acostar així els nostres alumnes al món de la lectura i la creació mitjançant un recurs educatiu tan valuós i il·lusionant com és per a nosaltres la biblioteca del centre: espai acollidor i de convivència, motor de l'aprenentatge i de l'educació, porta oberta a la lectura i al món global de la informació electrònica... però sobretot, sobretot, tarja de convit a l'experiència irrenunciable de la més desconeguda passió amb majúscules, la intel·lectual.

Aquí podeu veure unes fotos de la jornada d'inauguració: gaudiu-ne!



Vídeo de la visita de Sherlock Holmes a la Biblioteca:



Vídeo de l'actuació del grup de teatre de 3r d'ESO a la Biblioteca:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada